Qui som

L’Associació d’Amics de l’Òpera del Vallès Oriental, destina el seu projecte a promoure la difusió de l’òpera , a cultura lírica i liderística catalana en l’àmbit territorial de la Comarca del Vallès Oriental i és entitat cultural a Parets, La Garriga, Granollers, Mollet, Montmeló i Vilanova del Vallès.

Gràcies al seu reduït format, fa possible ofertar espectacles d’alta qualitat musical i artística a teatres i auditoris que, a causa de l’elevat cost i de la falta d’espais dissenyats per aquests esdeveniments, no poden albergar espectacles de grans dimensions.

L’Associació d’Amics de l’Òpera del Vallès Oriental,  fa difusió de l’òpera,  la cultura lírica i liderística catalana, en la seva basant de música de cambra  fent arribar al públic les obres més importants  de compositors del repertori català i de la música popular catalana.

L’Associació d’Amics de l’Òpera del Vallès Oriental com a  entitat cultural en municipis del Vallès Oriental,  té com a objectius  més importants els següents punts:

  1. Promoure la cultura musical, operística, lírica i liderística catalana en l’entorn del Vallès Oriental.
  1. Fomentar la cultura lírica popular catalana a través de recitals lírics.
  1. Promoure la cultura musical liderística catalana (popular i culta).
  1. Recuperació del repertori Popular i culte Català en events musicals i culturals de prestigi.
  2. Crear una programació estable de repertori popular i culte Català que es vagi consolidant.
  3.  Interacció amb diverses entitats de tot el Vallès Oriental per tal de sumar esforços en diferents àmbits.

La difusió d’ofertes culturals que promou l’Associació d’Amics de l’Òpera del Vallès Oriental es la següent:

RECITALS LÍRICS

Recitals lírics didàctics:Una formació variada de cantants lírics i músics acompanyats al piano o al clavicèmbal interpreten àries i peces donant una prèvia explicació al públic del que interpretaran.

Gales d’Òpera: Un gran elenc de cantants d’òpera (5-6) acompanyats al piano o bé amb petita orquestra interpreten les àries i concertants més cèlebres de la història de l’òpera.

Recital poètic-musical: Cantants lírics acompanyats al piano i un rapsoda que tradueix al Català les lletres dels Lieder a interpretar.

Recitals de difusió de la cançó popular i culta catalana: interpetada per cantants lírics de projecció fent arribar al públic les meravelloses melodies del nostre patrimoni musico-cultural amb una interpretació de prestigi.

Recitals benèfics: Realitzar recitals per recaptar fons per alguna altre entitat de suport a la ciutadania.

 CONFERÈNCIES

L’ Associació d’Amics de l’Òpera del Vallès Oriental, en la seva tasca de difusió del món de la lírica, ofereix xerrades i conferències didàctiques a diverses localitats de la comarca a fi de promoure la cultura operística.

Cicle de conferències:

“Conta’m una òpera” Conferència destinada a descobrir una òpera contada molt familiarment per facilitar l’entrada a aquells que voldrien veure una òpera però temen no entendre-la. Els explicarem l’ argumentació, les veus utilitzades segons la psicologia del personatge, l’ entorn històric en el que va estar immers el compositor, anècdotes, etc, tot per endinsar-nos en fantàstic món de l’ òpera

 “Un sopar d’Òpera”. Ens aventurarem a veure una òpera complerta i de llarga durada, versions extraordinàries fetes pel·lícules que són tota una meravella. Un cop acaba la projecció de l’ òpera s’ oferirà un sopar fred per gaudir d’ Un Sopar d’Òpera!

PRODUCCIONS PRÒPIES D’ÒPERA

Òpera “La serva Padrona” de G. B. Pergolesi + conferència .Dos cantants, un actor, un figurant, una orquestra barroca, un clavicembalista , director d’orquestra + personal suport escena, etc.

Interpretació de l’òpera ”La Seva Padrona” amb un decorat   curiós en el  que  l’orquestra   forma  part  de   engranatge de l’escenari per poder fer encabir una orquestra barroca en un escenari de petites dimensions.

Introduït per una primera part en la qual un conferenciant  posa  en  coneixement  del  públic no  només la trama, sinó el context social i cultural de la que fou la primera òpera bufa de la història (1733).

Al ser una òpera en Italià i no haver subtítols, un actor inicia l’òpera amb un monòleg que detalla l’argument de l’òpera per tal que l’auditori no perdi detall dels fets que en ella es produiran.

VIATGES A L’ESTRANGER A VEURE UNA ÒPERA

Juntament amb l’oferta cultural, l’Associació d’Amics de l’Òpera del Vallès Oriental, també ofereix activitats d’ esbarjo culturals com són els nostres viatges a l’ estranger per veure una òpera i aprofitar i fer turisme. Viena, Praga, Londres , Nova York i Venècia són les ciutats i els seus teatres d’òpera que ja hem visitat!